ART COPENHAGEN 2010

Weekendens Art Copenhagen havde rigtig mange kunstnere og værker at byde på.

Der var hele 80 gallerier, heraf 48 fra Denmark og resten fra de skandinaviske lande. Messen har udviklet sig til at være den største i Skandinavien.

Et besøg på Art Copenhagen er lige som at gå igennem de bedste gallerier i Denmark, Sverige, Norge og Finland, samlet på ét sted. En af de positive sider af, at Art Copenhagen har udviklet sig til at være den vigtigste i Skandinavien.

Det er mange forskellige værker – billeder, tegninger, grafik video, installationer. Alt fra husmoderkunst til avantgardekunst – og det tager tid at få overblik over, hvad der er hvad. Kunst kræver tid, men man kender i virkeligheden mange af billederne i forvejen, for der er masser af gentagelser eller kopier af andre kunstnere. Det er derfor sjældent, at man kan stoppe op ved et værk og sige ”hov! det giver mig stof til eftertanke”, ”wau, stærkt”, ”æstetisk smukt”, eller måske ganske enkelt ”skandaløst”…

Jeg gik rundt på ferniseringsdagen og fik en meget blandet følelse i mig. Der er absolut nogle gode værker ind imellem, men alt for få i forhold til de mange ligegyldige eller tilmed dårlige værker, som også er udstillet. Alt for lidt avantgarde og alt for lidt skandale, alt for lidt nyt.

Art Copenhagen er korrekt og så pæn, at det er kedeligt i længden. Og selv Kvium, som jo laver nogle helt vidunderlig malerier, gentager sig selv så meget, at man ender med at gå forbi med forventninger om, at næste gang byder han vel på noget nyt. Men de er indiskutabelt salgbare – det er det, han blev berømt på, og det er det han tjener penge på. Så hvorfor lave noget nyt, når maskinen kører som den skal?

Jeg håber at også du har været forbi Forum for at besøge kunstmessen – og at du har dannet dig dit helt eget indtryk. Hvis ikke, så kan du se min video fra Art Copenhagen på www.barbaratorium.dk og dermed alligevel få et kig på sidste weekends kunstbegivenhed i København.

Jeg ser frem til Art Copenhagen 2011, som forhåbentlig tør at turde noget mere!

Monday 20. September 2010 | BLOG